Galaxy S8 - iPhone 7 karşılaştırma

Galaxy S8 sonunda Samsung'un özel etkinliğinde tanıtıldı. Galaxt S8 firmanın yeni amiral gemisi oldu. Peki, Apple'ın iPhone 7 modeli karşısında neler yapabiliyor?

Galaxy S8 sonunda kanlı canlı olarak karşımızda. Uzun süredir merakla beklenen Galaxy S8, Samsung tarafından yapılan özel etkinlikle tanıtıldı. Peki, ezeli rakibi olan Apple'ın iPhone 7 modeli ile karşılaştırdığımızda hangi telefon baskın çıkıyor? Hep beraber görelim. 

Şimdi gelin, Galaxy S8 ve iPhone 7 karşılaştırmasına hep birlikte göz atalım!

Galaxy S8 - iPhone 7 karşılaştırma

Tasarım

Aslında tasarım iki cihaz arasında bulunan en büyük farklardan biri. Galaxy S8 bu yılın modası olması beklenen çerçevesiz tasarımı ile dikkat çekiyor. yüzde 84.2 gibi harika bir ekran-kasa oranına sahip. Sıfır yan çerçeve, yüksek çözünürlüklü ekran ve yenilikçi ana ekran tuşu çözümü ile dikkat çekiyor.

iPhone 7 ayrı bir klasmanda bulunuyor. Cihaz belli oranda güçlense de ekran-kasa oranı halen rakibine göre çok düşük seviyede. %65.6 ekran-kasa oranı cidden Galaxy S8 karşısında sırıtıyor. Bunun dışında Apple'ın yeni akıllı telefonu önceki modellerden çok da farklı olamamasından dolayı tasarım çizgileri ile eleştiriliyor.

Ekran

Ekran konusunda öncelikle Galaxy S8'e bir kez daha göz atalım. Samsung'un yeni amiral gemisi modeli, yüzde 84.2'lik ekran kasa oranına sahip, 5.8 inçlik SUPER AMOLED panel kullanıyor. 16 milyon renk desteği sunan bu ekran, 568 ppi piksel sıklığına ve 1440 x 2960 çözünürlük değerine sahip. Bu ekran Corning Gorilla Glass 5 ile de çizilmelere karşı korunuyor.

iPhone 7 ekranı ise 4.7 inç ölçüleri ve yüzde 65.4'lük oranı ile rakibinin çok aşağısında. LED-Backlit LCD panel kullanan iPhone 7, 750x1334 ekran çözünürlüğüne ve 326 ppi piksel sıklığına sahip. Ekran her alanda Galaxy S8'in çok altında kalıyor.


sonraki >

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski