Yeni internet tarifeleri nasıl olacak?

1 Mayıs 2017, yani bugünden itibaren uygulanmaya başlayan BTK düzenlemesinin ardından, servis sağlayıcılarının değişen internet tarifelerine yakından bakıyoruz.

 Uzun zamandır beklenen BTK’nın AKK (Adil Kullanım Kotası) düzenlemelerinden ilki, bugünden (1 Mayıs 2017) itibaren yürürlüğe girdi. Bu bağlamda sizler için birçok kişinin aklında dolaşan “Peki, benim internet tarifem nasıl değişecek?” soruna yanıt aradık.

Yeni internet tarifeleri nasıl olacak?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerek: ister Super Online isterse Türk Telekom olsun Türkiye’deki tüm internet servis sağlayıcıları, var olan kullanıcılarını ekstra hiçbir ücretlendirmeye tabi tutmuyor (zaten isteseler de yapamazlar, ortada imzalanan bir sözleşme var).
Hali hazırda herhangi bir internet servis sağlayıcısı üyesi alan kullanıcıların tümü, yeni BTK düzenlemesiyle beraber gelen kademeli hız düşümü hakkından yararlanabilecek.
Yani bugünden itibaren maksimum hız sınırı 8 Mbps’a kadar olan tarifelerin hepsinin hızı belirtilen kullanım kotası (eski adıyla AKK) aşımından sonra 3 Mbps'a, 16 Mbps’a kadar olan tarifelerin hızı 5 Mbps'a, 24 Mbps’a kadar olan tarifelerin hızı 8 Mbps’a, 50 Mbps’a kadar olan tarifelerin hızı 16 Mbps'a, 100 Mbps'a kadar olan tarifelerin hızı 24 Mbps'a ve son olarak 1000 Mbps'a kadar olan tarifelerin hızı ise 64 Mbps'a düşecek.

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski