WhatsApp'a Snapchat özelliği geldi

Düzenli olarak Snapchat uygulamalarını kendi tarafına geçirmeye devam eden Facebook, bu sefer de WhatsApp durum güncellemeleri üzerinde değişim yapıyor.

Snapchat Stories ve Messenger Day gibi özelliklerin ardından, WhatsApp da benzer bir seçeneği kullanıcılarına sunmayı planlıyor.


WhatsApp durum güncellemeleri değişiyor

Status (Durum) adı verilen yeni WhatsApp özelliği, sohbetleriniz ve aramalarınız arasına yeni bir sekme ekliyor, seçtiğiniz kişilerle fotoğraf veya video paylaşmanıza olanak tanıyor. Henüz deneysel bir özellik olan Status, şu anda WhatsApp uygulamasının beta sürümünde mevcut fakat erişmek için cihazın rootlu veya jailbreakli olması gerekiyor.
Tıpkı Snapchat'te olduğu gibi WhatsApp Durum'da da görseller üzerinde oynama yapabiliyor, yazı veya emoji ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca videoları da kayıttan sonra süsleyebiliyor, değiştirebiliyorsunuz. Status'ta hazırlanan bu görsel ve videolar yaklaşık 24 saat boyunca da varlıklarını sürdürüyor.

Bu durum güncellemeleri aslında bir süredir WhatsApp'ta vardı fakat yeterince çeşitlilik sunmuyordu. Status özelliklerini ne zaman resmi olarak WhatsApp üzerinde göreceğimizi bilmiyoruz fakat görünüşe göre, Facebook hem Instagram'da, hem WhatsApp'ta Snapchat'in sevilen özelliklerini kendine geçirmeye devam edecek gibi duruyor.

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski